Image
6 november 2014

Neem deel aan GAIA's nieuwe Boycot-cot actie, onze campagne die een einde wil maken aan het leed van legkippen, die in legbatterijen gehouden worden. GAIA's nieuwe doelwit is Pizza Hut omdat Pizza Hut nog altijd salades, desserten en sauzen op de kaart heeft staan, die bereid zijn met kooieieren.

Nadat we erin geslaagd zijn verscheidene grote ketens en ondernemingen te overtuigen om geen kooieieren meer te gebruiken, dringen we nu bij Pizza Hut aan om daarmee te stoppen, een maatregel die duizenden kippen een leven in de hel van de batterijkooi bespaart.

Als Pizzahut hieraan tegemoetkomt, zullen duizenden legkippen ontsnappen aan die vreselijke batterijkooien, al of niet 'verrijkt', wat neerkomt op een ruimte per kip die nauwelijks groter is dan een A4 blad, waarbinnen verenpikken en kannibalisme hoogtij vieren, het arme dier nagenoeg niet kan scharrelen en geen stofbad kan nemen., nochtans essentiële gedragsbehoeften van een kip.

Neem vandaag nog deel aan onze actie. Ga naar onze website www.boycotcot.be en stuur met een eenvoudige klik een bericht naar Pizza Hut waarin u hen vraagt te stoppen met kooieieren te gebruiken en zodoende het verschil te maken voor de dieren.

U kunt eveneens op www.boycotcot.be onze lijst raadplegen van merken, die er zich al toe verbonden hebben om geen kooieieren meer te gebruiken en op die manier een duidelijke keuze gemaakt hebben voor een beter kippenleven.