Nertsenkwekerij: stil protest voor verbod

Nertsenkwekerij: stil protest voor verbod

GAIA-actie
24 juni 2017

Nertsenkwekerij: stil protest voor verbod

Vandaag hielden een honderdtal actievoerders van GAIA, Animal Rights en Bite Back een stil protest aan nertsenkwekerij Moerwegel Mink (Moerbeke), die aast op een uitbreiding van 11.400 nertsen naar 18.198 pelsdieren. Dat zijn 6798 nertsen extra, die de nertsenkweker jaarlijks zou mogen vergassen. Maar zover is het nog niet.

Donderdag pleitte de raadsman van GAIA nog tegen de uitbreiding bij de Raad van State. GAIA besliste beroep aan te tekenen bij de Raad van State tegen de eerdere goedkeuring van de vraag tot uitbreiding van Moerwegel Mink. De actievoerders dringen er bij de Vlaamse minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts op aan om het wettelijke verbod op pelsdierkwekerijen, dat hij al meermaals aankondigde, nog dit jaar te realiseren. “Het moet nu maar eens echt gedaan zijn met al dat getalm”, sprak Michel Vandenbosch de actievoerders toe.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.