Nertsenkweker in Langemark stopt ermee

Nertsenkweker in Langemark stopt ermee

Resultaat
22 juni 2016

Nertsenkweker in Langemark stopt ermee

Eind februari voerde GAIA samen met dierenrechtenorganisaties Animal Rights, Bite Back, Stop Dierenmishandeling en Animaux en Péril een protestactie voor de sluiting van de pelsdierkwekerij in Langemark. Undercoverbeelden van Animal Rights toonden verwaarloosde, gewonde en krijsende nertsen in de voormalige steenbakkerij in Langemark.

De kwekerij in Langemark kreeg eind 2012 nog een milieuvergunning van bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) om uit te breiden, ondanks het bezwaar dat GAIA tegen de aanvraag indiende samen met de buurtbewoners, en ondanks de weigering door de Raad van State.

Een enquête van onderzoeksbureau IPSOS in 2015 toont aan dat 85% van de Vlamingen vindt dat er een definitief verbod moet komen op het kweken van pelsdieren voor bont.

“Alweer één kwekerij minder”, onderstreept Michel Vandenbosch. Net zoals de CD&V al eerder deed, wijst GAIA er op dat er in Vlaanderen geen draagvlak meer bestaat voor het vergassen van nertsen voor bont.

GAIA zet de strijd door voor een totaalverbod op de pelsdierhouderij in Vlaanderen. Nu nertsenkweker Coffyn de handdoek in de ring gooit, telt Vlaanderen nog 16 nertsenkwekerijen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.