Nederland wil af van proeven op apen

Nederland wil af van proeven op apen

05 juni 2018

De Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid Van Engelshoven, wil een einde maken aan dierproeven op apen in Nederland.

Als eerste stap wil de minister het aantal dierproeven met apen bij het Biomedical Primate Research Center (BPRC), Europa's grootste onderzoekscentrum voor primaten, met 40% verminderen. Daarnaast moet het BPRC ook onmiddellijk starten met het verkleinen van de kolonie die bestemd is voor dierproeven door geboortebeperking.

GAIA is zeer blij met die maatregelen en hoopt dat Vlaanderen, Wallonië en Brussel hier inspiratie in vinden. Het Brussels regeerakkoord voorziet alvast een verbod op het testen op primaten én Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V) heeft ook al aangegeven dat zij tegen 2025 de dierproeven in de regio met 30% wil verminderen. Met andere woorden: GAIA volgt de zaak van dichtbij op.

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.