Mobiele fotoautomaat tegen foie gras strijkt neer in Gent

Mobiele fotoautomaat tegen foie gras strijkt neer in Gent

GAIA informeert
20 december 2013

Michel Vandenbosch en actrice Nicky Langley (oma Fonkel in Mega Mindy) hebben vandaag samen met vrijwilligers van de dierenrechtenorgansiatie GAIA de Gentenaar uitgenodigd om een engagement te nemen om op 24 december geen foie gras te eten. Voorbijgangers op het Woodrow Wilsonplein konden dat op een originele manier duidelijk maken door een duck face foto te maken in het anti foie gras fotoautomaat van GAIA. Met de actie 'Maak een Duck Face om eenden te redden' kondigt GAIA de Dag Zonder Foie Gras aan. **

Uit een opiniepeiling van onderzoeksbureau IPSOS blijkt dat de meeste mensen enkel foie gras eten op kerstavond of als het hen aangeboden wordt. Maar omdat één dag per jaar al te veel is en omdat het onmogelijk is foie gras te produceren zonder dierenleed, lanceert GAIA de Dag Zonder Foie Gras op 24 december. GAIA roept iedereen op geen foie gras te eten op kerstavond en dat op ludieke manier te tonen.

Duck face voor eenden

In een fotoautomaat konden voorbijgangers in Gent vandaag een duck face (letterlijk: eendengezicht) foto maken. De mobiele fotoautomaat hield de voorbije dagen halt in Antwerpen, Brussel en Namen en trekt morgen nog naar Charleroi.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.