MISHANDELAAR SPROTJE KRIJGT MAXIMUMSTRAF

MISHANDELAAR SPROTJE KRIJGT MAXIMUMSTRAF

Resultaat
14 oktober 2019

Vandaag viel voor de Correctionele Rechtbank West-Vlaanderen, afdeling Ieper, de uitspraak in de zaak Sprotje, het onfortuinlijke katje van tien maanden dat in mei 2018 door een onverlaat uit Kortrijk eerst als een voetbal geschopt werd en daarna een kwartier in een oven op 200 graden werd gestoken. A.P. krijgt de maximumstraf: hij mag nooit nog dieren houden, krijgt een celstraf van zes maanden en moet een geldboete van 4.000 euro betalen. GAIA wordt erkend als burgerlijke partij en krijgt 1 euro morele schadevergoeding. A.P. kwam zelf niet opdagen. Hij werd bij verstek veroordeeld.

De rechter was zeer scherp voor A.P. Hij sprak van "barbaarse mishandeling, een totaal gebrek aan schuldbesef, gevoelloosheid voor dieren en mensen en daarom gevaarlijk voor onze maatschappij." Verder ook nog: "Barbaarse daden die ontoelaatbaar zijn en onverenigbaar met de waarden en normen in onze maatschappij." De rechter bestempelde de dader ook als "een dierenbeul".

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA: “Dit is een voorbeeldig vonnis. De rechtbank heeft een zeer duidelijk signaal gegeven dat dergelijke wreedheid ontoelaatbaar is en zonder het woord uit te spreken laat de rechter duidelijk blijken dat het hier gaat om een individu zonder schuldbesef, een gevoelloze dierenbeul, gevaarlijk voor dier en mens. Met andere woorden: zoals ik eerder al zei gaat het hier duidelijk om een psychopaat.”

Foto copyright: Dierenartsen Overleie

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.