Michel Vandenbosch: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ongezien, ongehoord, puur machtsvertoon!"

Michel Vandenbosch: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ongezien, ongehoord, puur machtsvertoon!"

GAIA-actie
14 mei 2020

Het Federaal Voedselagentschap stopt hun heksenjacht naar katje Lee niet. Morgen om 11 uur voor de Nederlandstalige Rechtbank van Eerste Aanleg in Antwerpen eist het FAVV in kortgeding maar liefst 5.000 euro per uur dat Lee niet afgegeven wordt. “In al mijn jaren als kopman van GAIA heb ik nog maar zelden zo een degoutante houding meegemaakt”, zegt Vandenbosch. “Ik kan het amper geloven hoe ver ze gaan in hun heksenjacht. Ze willen zich bewijzen door het doden van één onschuldig en weerloos katje. Wat ze hiermee vooral bewijzen, is dat het voor hen enkel gaat om een machtsspel waarbij het leven van Lee in hun ogen waardeloos is.” GAIA stapt mee in de rechtszaak ter ondersteuning van Selena Ali. Alsof dit allemaal niet nog niet erg genoeg is, eist het FAVV dat mevrouw Selena Ali nooit nog communiceert over Lee. Doet ze dat wel, eist het FAVV 1.000 euro per overtreding. “Het FAVV gaat dus nog verder in hun machtsvertoon door te eisen dat het recht op vrijheid van meningsuiting in de vuilbak wordt gegooid om toch maar een weerloos katje te doden.”

Twee maten, twee gewichten
GAIA hekelt het wegen met twee maten en twee gewichten door het FAVV. Michel Vandenbosch: ”Met de regelmaat van een klok worden te jonge pups met uiterst zwakke immuniteit en effectief hoog risico op rabiës en andere aandoeningen - niet zelden in bedenkelijke transportomstandigheden - uit Oost-Europa ingevoerd door broodfokkers en dito hondenhandelaars. Maar die laat het FAVV begaan. Daar ziet het FAVV niet of nauwelijks op toe. Datzelfde Voedselagentschap wil zich nu wel bewijzen met het doden van een katje, dat voor het FAVV nu een ware obsessie is geworden.”

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.