Met televisie-en radiospots tegen wrede dwangvoederen voor foie gras

Met televisie-en radiospots tegen wrede dwangvoederen voor foie gras

GAIA informeert
17 december 2012

"Vergeet nooit hoe foie gras gemaakt wordt, kies voor een diervriendelijk alternatief: onder dat motto lanceert de dierenrechtenorganisatie GAIA zijn eindejaarscampagne tegen de wreedheid van foie gras. Een pakkende TV-spot (bekijk de spot hier) is vanaf vandaag tot eind 2012 in totaal meer dan veertig keer te zien op Een, Canvas en La Une (Rtbf). Radiospots volgen vanaf donderdag tot het jaareinde op Joe FM, Q Music, Stubru, MNM, Nostalgie in Vlaanderen en op zeven andere zenders in Wallonië.

Walging op kerstmarkt

De tv-spot toont mensen, die op een kerstmarkt uitgenodigd worden om een toastje met 'foie gras' te nuttigen. Op het ogenblik dat ze het toastje vastpakken, floept een scherm aan met beelden van foie gras eenden die een trechterbuis in hun strot geduwd krijgen, waarmee onder hoge druk een maïsbrei tot in hun voormaag gespuwd wordt. Mensen reageren afkerig, met nauwelijks verholen walging ook. Een jonge man legt zijn toastje terug. De spot eindigt met de boodschap: "Vergeet nooit hoe foie gras gemaakt wordt", op La Une gevolgd door "Kies voor Faux Gras de GAIA", GAIA's diervriendelijke alternatief op basis van o.a. truffels en champagne.

Doel van de campagne

"Om het dwangvoederen te doen stoppen, willen we ertoe komen dat steeds meer consumenten geen foie gras eten, het niet meer kopen of weigeren als het hen aangeboden wordt," legt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch het doel van de campagne uit. "Dat doen we door de mensen te confronteren met de wrede manier waarop foie gras gemaakt wordt: door miljoenen eenden en tienduizenden ganzen onder dwang te voederen tot hun ziek gemaakte lever zeven tot tien keer groter is geworden. Tegelijkertijd maken we hen duidelijk dat er lekkere alternatieven zijn, meer bepaald ons diervriendelijk alternatief: Faux Gras de GAIA. Daar heeft geen enkel dier voor afgezien en er werd geen enkel dier voor gedood."

Steun van Paul McCartney en Roger Moore

De campagne van GAIA krijgt de steun van niemand minder dan Sir Paul McCartney en James Bond acteur Sir Roger Moore. "Ik roep alle Belgen op om de campagne van GAIA te steunen," schrijft Paul McCartney in zijn boodschap aan GAIA. "Het dwangvoederen van eenden en ganzen voor foie gras maakt me ziek. Het is wreed en zou moeten verboden worden." Roger Moore is fan van Faux Gras de GAIA: "Foie gras is dierenmishandeling in een potje. De Faux Gras de GAIA daarentegen vind ik geweldig." TV-gezicht Lesley-Ann Poppe, presentatrice Pascale Naessens en kok Stefaan Daeninck bedachten lekkere nieuwe recepten met Faux Gras de GAIA.

Faux Gras de GAIA in de supermarkten

Faux Gras de GAIA is te koop bij Albert Heijn, Bioplanet, Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in vele natuurvoedingswinkels.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.