Makro beslist nog enkel vlees van niet-gecastreerde biggen aan te bieden

Makro beslist nog enkel vlees van niet-gecastreerde biggen aan te bieden

GAIA informeert
15 februari 2013

Vandaag kondigden GAIA en MAKRO samen aan dat er vanaf juni enkel nog vlees van niet-gecastreerde biggen in de MAKRO winkels te vinden zal zijn. MAKRO wil hiermee haar engagement tot een duurzaam aankoopbeleid extra kracht bijzetten. GAIA looft de keten voor haar aanpak en hoopt dat ook de andere sectorgenoten, die nog niet zijn omgeschakeld, het voorbeeld van MAKRO snel zullen volgen, zodat in de toekomst geen enkel biggetje nog hoeft te lijden.

GAIA voert al jaren een strijd tegen het zonder verdoving castreren van mannelijke biggen – en dit om berengeur tegen te gaan - en is dan ook verheugd dat ook MAKRO het welzijn van de dieren mee voorop zet. MAKRO ging met de leveranciers voor varkensvlees rond de tafel zitten en bekwam dat ze enkel nog vlees van niet-gecastreerde biggen aanbieden. Volgens Julie Stordiau, woordvoerster bij MAKRO, was dit een logische keuze en een gevolg van het duurzame aankoopbeleid dat het bedrijf voert: 'Bij MAKRO dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom trekken we die filosofie ook door in onze volledige productieketen. Onze leveranciers worden in dit proces betrokken en wij zijn dan ook verheugd dat wij kunnen aankondigen dat MAKRO vanaf juni enkel nog varkensvlees van niet-gecastreerde biggen zal aanbieden. Hierdoor kunnen de biggetjes 'in alle natuurlijkheid' verder groeien.'

Deze stap van MAKRO komt helemaal niet uit de lucht gevallen. Het bedrijf timmert immers aan een duurzame weg en heeft hiervoor zelfs een specifiek programma in het leven geroepen: Care & Share. De duurzame filosofie wordt door de hele organisatie gedragen en gesteund en gaat dus ook verder dan het bedrijf zelf. Ook de leveranciers worden immers in het geheel betrokken.

Voor GAIA betekent dit engagement van MAKRO alvast weer stap dichter bij het doel: geen biggencastratie meer. Ann De Greef, directeur van GAIA beaamt: "We zijn heel blij met de diervriendelijke beslissing van MAKRO en hopen dat dit de paar ketens, die nog niet zijn omgeschakeld, zal aansporen om het goede voorbeeld te volgen."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.