Lezing van Peter Singer

Lezing van Peter Singer

Evenement
06 juni 2014

In het hoofdkwartier van Compassion in World Farming in Godalming bij Londen, woonde Michel Vandenbosch, die in het bestuur zetelt van CiWF, donderdag jl. een lezing bij van prof. dr. Peter Singer.

Het was een hartelijk weerzien met een van de belangrijkste en ongetwijfeld een van de invloedrijkste ethici van de voorbije dertig jaar. Met zijn baanbrekende boek Animal Liberation (Dierenbevrijding) uit 1975, waarvan wereldwijd meer dan 600.000 exemplaren, in verschillende talen vertaald, verkocht werden, lag hij aan de wieg van de moderne dierenbeweging, waaronder GAIA.

Ook Michel Vandenbosch werd sterk beïnvloed door Peter Singer. Naar aanleiding van de oprichting van GAIA in 1992, gaf Peter Singer, die vandaag doceert aan de prestigieuze Princeton University in de V.S., een fel gesmaakte lezing voor een volle zaal in het Erasmushuis in Anderlecht

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.