Lesley-Ann Poppe protesteert als krokodil tegen dierenleed bij Hermès

Lesley-Ann Poppe protesteert als krokodil tegen dierenleed bij Hermès

GAIA-actie
09 september 2015

Er hangt bloed aan uw luxehandtas!

Vandaag voerden dierenrechtenorganisaties GAIA en PETA actie tegen Hermès. Het Franse luxelabel produceert en verkoopt immers handtassen, riemen en horlogebandjes waarachter onnoemelijk veel dierenleed schuilgaat. Die accessoires worden gemaakt van de huid van krokodillen en alligators die gruwelijk worden mishandeld. Dat blijkt uit een recent undercover onderzoek van PETA, dat onder meer aantoont hoe de nek van alligators wordt doorgezaagd, waarna ze nog minutenlang in leven blijven. Gezicht van de actie was Lesley-Ann Poppe, die werd gebodypaint als een krokodil.

De gezamenlijke actie van GAIA en PETA vond plaats aan de Hermès-boetiek in Brussel. Beide dierenrechtenorganisaties wilden samen met Lesley-Ann Poppe de aandacht vestigen op het feit dat duizenden krokodillen en alligators per jaar een miserabel leven leiden in smerige kweekboerderijen, van Texas tot Zimbabwe, waar ze op elkaar gepakt zitten in betonnen putten of stinkende poelen en al op erg jonge leeftijd worden gedood.

Undercover onderzoek

Hermès heeft meerdere accessoires van krokodillen- of alligatorleer. Het gaat om riemen, horlogebandjes en handtassen. “Om één zo’n handtas te maken, zijn tot vier krokodillen nodig”, verklaart GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “De meeste mensen die een handtas van Hermès kopen, beseffen niet dat de productiemethodes gepaard gaan met erg wrede praktijken jegens dieren.”

Een recent undercover onderzoek van PETA in de kweekboerderijen waar Hermès mee samenwerkt, wijst uit dat de krokodillen en alligators niet alleen in verschrikkelijke omstandigheden worden gehouden – zonder zonlicht, frisse lucht, proper water of medische zorgen – maar dat ze ook op een bijzonder amateuristische en gewelddadige manier worden geslacht. Ook na het ‘slachten’ blijven ze soms nog minutenlang in leven. PETA-directeur Mimi Bekhechi: “Het onderzoek van PETA toont de choquerende waarheid achter de luxeaccessoires van Hermès. Het gaat om levende dieren met gevoel die verminkt worden en een langzame, pijnlijke dood sterven in smerige kweekboerderijen. We willen dat Hermès niet langer winst maakt op de kap van deze dieren, door geen huiden van exotische dieren meer te gebruiken voor zijn accessoires.”

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.