Image
6 februari 2015

Eindelijk! Vanaf 1 juni bant Pizza Hut België kooieieren van zijn menu. GAIA is zeer blij met de beslissing van de restaurantketen.

We willen u dan ook bedanken voor de vele honderden protestboodschappen aan het adres van Pizza Hut die u sinds vorige herfst verspreidde via onze website www.boycotcot.be. Daardoor hebben we de keten ervan weten te overtuigen om voortaan eieren te gebruiken van kippen die niet in kooien worden gehouden. De beslissing van Pizza Hut om kooieieren te bannen uit zijn gerechten maakt uiteraard een enorm verschil voor de dieren!

De link tussen een pizza en een ei is op het eerste gezicht misschien niet zo duidelijk. Maar vergis u niet: eieren vormen ook een belangrijk ingrediënt voor de desserts, salades en sauzen op het menu van Pizza Hut. En aangezien de keten in ons land bijna 98 vestigingen heeft, redt GAIA nu duizenden kippen van een leven vol miserie in een batterijkooi, ver weg van alle daglicht.

Die nog toegelaten 'verrijkte kooien' zijn een klein beetje groter dan een A4'tje, waardoor de kippen te kampen krijgen met frustraties en abnormaal gedrag zoals stress, agressiviteit en zelfs kannibalisme of zelfverminking. De klassieke batterijkooien, met nóg minder ruimte, zijn sinds 2012 verboden in de Europese Unie.

Binnenkort lanceert GAIA nieuwe acties voor een beter leven voor legkippen. Hou ons dus in de gaten voor meer informatie!