Image
10 april 2012

De Landsbond der Beenhouwers roept haar leden slagers op te kiezen voor scharreleieren en zodoende eieren van kooisystemen te weren. De beslissing komt er na overleg met GAIA. De dierenrechtenorganisatie is tevreden met het standpunt van de Landsbond.

Na acties en campagnes van GAIA hadden alle supermarktketens in België verse kooi-eieren al uit de rekken gehaald. GAIA startte begin vorige week een nieuwe campagne onder de vorm van een game (Chicken Squeeze) en een schrijfactie op www.boycotcot.be om supermarkten en producenten van sausen, koekjes e.d. aan te zetten geen kooi-eieren meer te verwerken in hun producten. De Landsbond roept haar leden slagers op om niet alleen verse kooi-eieren te bannen maar ook geen eieren of eierproducten van kooisystemen te verwerken of producten te verkopen waarin kooi-eieren verwerkt zijn.

In het aprilnummer van het vakblad ‘De Belgische Beenhouwerij’ lezen we: ‘Mijn advies luidt dan ook om duidelijk te maken aan jullie klanten dat je enkel verse scharreleieren verkoopt en verwerkt. Vraag aan je leverancier ook expliciet om scharreleieren of eiproducten van niet-kooisystemen te leveren.’

GAIA hoopt nu dat heel veel slagers positief gevolg zullen geven aan de oproep van de Landsbond. Dat kan weer duizenden kippen een beter leven geven.