Image
11 juni 2014

Dierenbescherming zit bij de Van Dammes in het bloed! In 2011 leende Jean-Claude Van Damme zelf zich voor een anti-bont campagne van GAIA. Afgelopen december was het zijn dochter, Bianca Bree, die deelnam aan onze duckface campagne tegen het dwangvoederen van eenden voor de productie van foie gras. Nu gooit ook zoon Kris Van Damme zich in de strijd: de jonge acteur steunt de Boycot-cot campagne, tegen batterijkooien voor kippen.

Sinds enkele jaren zijn er geen verse batterijeieren meer te vinden in de Belgische supermarkten. Dat is een direct resultaat van de succesvolle campagne van GAIA. Daardoor kregen miljoenen kippen een beter leven. Maar zolang er kippen in krappe koooien blijven opgesloten waarin ze amper kunnen bewegen, laat staan de vleugels spreiden, gaat de campagne verder. Batterijeieren worden immers nog vaak verwerkt in allerlei producten zoals sauzen, desserten, koekjes en bereide gerechten. GAIA wil fabrikanten en bedrijven die eieren gebruiken overtuigen te stoppen met het gebruik van batterijeieren. Met succes: Lotus, LU, Exki, Devos-Lemmens, Vandemoortele en Lunch Garden – om maar enkele namen te noemen – schakelden reeds over naar diervriendelijkere eieren.

Pizza Hut is het nieuwe doelwit van GAIA's boycotcotcampagne. Via de website www.boycotcot.be kunnen dierenvrienden met slechts enkele muisklikken protesteren bij Pizza Hut. Dat heeft ook Kris Van Damme gedaan terwijl hij een selfie maakte. Zijn boodschap luidt: "Batterijkooien voor kippen zijn wreed. Mijn hart breekt wanneer ik die arme dieren in kleine kooitjes zie waarin ze amper kunnen bewegen of de vleugels spreiden. Dankzij GAIA's campagne hebben miljoenen hennen een beter leven, maar er is nog veel werk aan de winkel. Aub, help mij en GAIA zodat legbatterijen binnenkort tot het verleden behoren. Samen kunnen we een verschil maken. Ga naar www.boycotcot.be en neem zoals ik deel aan de schrijfactie."