Kooieieren zijn op hun retour

Kooieieren zijn op hun retour

GAIA informeert
30 april 2015

Liefst 96 % van alle verse eieren die gekocht worden in Vlaanderen is afkomstig van legkippen die in kooivrije systemen worden gehouden. In 66% van de gevallen gaat het om scharreleieren, 24% vrije uitloop en 6% bio-eieren. Dat blijkt uit onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Een uiterst positieve evolutie, waartoe de Boycot-cot campagne van GAIA sterk heeft bijgedragen.

In 2010 al kon GAIA alle grootwarenhuisketens in België overtuigen om geen verse kooieieren meer te verkopen. De nieuwe VLAM-cijfers bewijzen nu het succes van onze campagne, waardoor jaarlijks miljoenen legkippen een beter leven uit de kooi krijgen!

Ook voor producten waarin eieren verwerkt zijn (mayonaise, sauzen, koekjes, pasta, ...) kan GAIA steeds meer bedrijven en grootwarenhuisketens overtuigen om over te schakelen van kooieieren naar eieren uit kooivrije systemen. Voor verwerkte producten worden jammer genoeg nog gigantisch veel eieren uit kooien gebruikt – het slechtste, dieronvriendelijkste houderijsysteem voor legkippen!

(Bron: VILT, foto: Kate Hiscock/Flickr)

Meer nieuwsberichten over:

Protesteer in één muisklik

Help ons Carrefour ervan te overtuigen zijn huidige toelevering van eieren én producten met verwerkte eieren te herzien!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.