Kandidaat-voorzitter Antwerpse sp.a Tom Meeuws brein achter nieuw tijdelijk slachthuis voor onverdoofd slachten

Kandidaat-voorzitter Antwerpse sp.a Tom Meeuws brein achter nieuw tijdelijk slachthuis voor onverdoofd slachten

GAIA informeert
19 juli 2016

Tom Meeuws heeft zichzelf geout als kandidaat-voorzitter van de sp.a in Antwerpen. De man die Bart De Wever uit 't Schoon Verdiep wil, is tevens het brein achter het 'pop up' slachthuis dat de uitbaters erkend willen zien voor het komende offerfeest van 11/9.

En daar pakt hij trots zelf mee uit in de pers: hij is naar eigen zeggen een ondernemer en volgens Tom Meeus moet "verdoving het resultaat zijn van overleg": het grijs gedraaide plaatje dat moslims, die fanatiek pro onverdoofd slachten en anti verdoving zijn, nooit beu worden. Ze hoeven alleen maar onverzettelijk njet te herhalen om te weten dat ze met electoraal opportunistische politici als Tom Meeuws in Antwerpen ongestoord onverdoofd zullen kunnen blijven slachten.

Meeuws gooit er nog een schep bovenop: wie pleit voor een verbod op onverdoofd slachten doet aan moslim bashen. Kotsbeu zijn we dat soort aantijgingen. Meeuws wil 'verenigen', zegt hij. Door moslims de faciliteiten te bieden om het verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtinrichtingen te omzeilen?

Want dat is dit pop up slachthuis, een slachtinrichting waar speciaal voor het offerfeest, tijdelijk dus, honderden schapen geslacht zullen worden. De wet legt op dat zulks op tijdelijke slachtvloeren onder verdoving moet gebeuren. Meeuws heeft een privéconstructie opgezet waarmee hij meent de wet te slim af te zijn. En levert het FAVV daar ook nog een erkenning voor af?

Eli Wiesel schreef: "kies een kant!" GAIA kiest de kant van de zwaksten! De zwaksten in deze zaak zijn de honderden dieren, die door de 'verenigende ondernemingszin' van Tom Meeuws zullen lijden. De kandidaat-voorzitter van sp.a in Antwerpen kiest hier duidelijk geen partij voor de zwaksten. "Aan mij de stemmen van de kant die ik kies", denkt Tom Meeuws.

Enkele jaren geleden nam ik deel aan een debat over onverdoofd slachten in Antwerpen. De toenmalige schepen voor dierenwelzijn Luc Bungeneers wilde verdoving invoeren tijdens het offerfeest en daartoe had de stad verdovingsapparatuur aangekocht. Tom Meeuws, toen nog topambtenaar bij de dienst Samenleven, waaronder de dienst Dierenwelzijn valt, zat ook in het panel. Hij kreeg een warm applaus van het voor 95 % uit moslims bestaand publiek in de zaal. "Wees gerust", sprak hij, "die verdoving komt er niet." En vandaag richt de man een 'slachthuis' op voor onverdoofd slachten. Prima bezig, sp.a Antwerpen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.