IKEA: nieuw doelwit in onze campagne 'boycot-cot'

IKEA: nieuw doelwit in onze campagne 'boycot-cot'

GAIA-actie
17 april 2018

De meubelgigant gebruikt nog steeds eieren van kooikippen

Dierenrechtenorganisatie GAIA betreurt dat IKEA, bekend om haar gezinsvriendelijk imago en aandacht voor duurzaamheid, nog steeds kooieieren gebruikt in de maaltijden in haar restaurants en in de producten in haar voedingsshops. Om de druk te verhogen, nodigen we iedereen uit om een kant en klaar protestbericht te versturen naar IKEA via de website www.boycotcot.be.

Tien jaar geleden zette IKEA Belgium al een stap in de goede richting door geen verse eieren meer te gebruiken afkomstig van kooikippen. Om de volledige transitie mogelijk te maken – en dus in geen enkel product en in geen enkele maaltijd nog kooieieren te gebruiken – startten drie jaar geleden de gesprekken tussen GAIA en IKEA. Tot op heden helaas zonder resultaat. Met onze actie hopen we dat de meubelgigant zal opteren voor kipvriendelijkere alternatieven in al haar producten en gerechten.

Sinds 2010 verkoopt geen enkele supermarktketen in België nog verse eieren van kooikippen. Maar… helaas worden die eieren wel nog massaal verwerkt in onder meer koekjes, pasta, desserts, sauzen, bereide gerechten, … .

Veel horecabedrijven zoals Quick, Pizza Hut, Lunch Garden, McDonald's en Exki, hebben zich de laatste tien jaar geëngageerd om alleen nog eieren te gebruiken van kippen die een beter leven hebben geleid dan kooikippen. Al die bedrijven zijn opgenomen in een lijst die u hier kan vinden.

Naar schatting leeft nog de helft van de legkippen in België in kooien waar ze nooit een streepje daglicht zien. Het gebrek aan ruimte hindert de kippen in hun natuurlijk gedrag en veroorzaakt bij hen frustraties en abnormaal gedrag. Dit is de reden waarom GAIA consumenten, supermarkten en voedingsmerken aanmoedigt te kiezen voor biologische eieren, scharreleieren of eieren van vrije uitloop. Die keuze bepaalt elk jaar de toekomst van miljoenen kippen.

Meer nieuwsberichten over:

Protesteer in één muisklik

Help ons Carrefour ervan te overtuigen zijn huidige toelevering van eieren én producten met verwerkte eieren te herzien!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.