IKEA lanceert Belgisch pilootproject voor meer varkenswelzijn

IKEA lanceert Belgisch pilootproject voor meer varkenswelzijn

GAIA informeert
11 juni 2013

IKEA België verkoopt vanaf augustus 2015 enkel nog vlees van niet-gecastreerde biggen in haar winkels en restaurants. Maar ook met het amputeren van staarten, het gebrek aan ruimte en stro zal IKEA België tegen dan komaf maken. De Zweedse meubelgigant neemt deze belangrijke beslissing voor het welzijn van varkens na overleg met GAIA.

Stap verder

Bijna alle supermarktketens hebben aangekondigd te stoppen met de verkoop van gecastreerd varkensvlees.* Bij sommige onder hen is deze maatregel ondertussen al van kracht. IKEA gaat een stap verder dan enkel het bannen van castratie. De meubelketen werkt aan een heus pakket om het welzijn van varkens te verbeteren. Eric Dillen, Food Manager van IKEA België, licht toe: "Voor IKEA is dierenwelzijn vanzelfsprekend. Daarom willen we tegen eind augustus 2015 in België enkel nog vlees verkopen van varkens die niet werden gecastreerd, geen staartamputatie hebben ondergaan en ook voldoende stro en ruimte kregen. We zoeken daarvoor een nauwe samenwerking met varkenskwekers die onze waarden en doelstellingen delen."

Belgisch proefproject

IKEA neemt de maatregelen voor meer varkenswelzijn eerst voor haar Belgische vestigingen. De inzichten die in België verworven worden zullen IKEA helpen om maatregelen met betrekking tot dierenwelzijn uit te breiden naar andere landen. GAIA hoopt dat het voorbeeld van België veel navolging krijgt.

Pluim voor IKEA

"GAIA apprecieert de inspanningen van IKEA voor meer dierenwelzijn die verder gaan dan het bannen van castratie alleen", zegt GAIA-directeur Ann De Greef, "het verklaart waarom er een langere overgangsperiode is voorzien (tot augustus 2015). Dat IKEA oor heeft voor het welzijn van varkens, is een goede zaak voor de dieren."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.