Hugo Boss gaat bontvrij

Hugo Boss gaat bontvrij

Resultaat
06 juli 2015

GAIA prijst het modemerk voor diervriendelijke beslissing

Het luxemerk Hugo Boss gebruikt in de toekomst geen echt bont meer in zijn collecties. GAIA juicht deze beslissing toe, die het resultaat is van nauw overleg tussen het modemerk en de Fur Free Alliance, een internationale coalitie van dierenrechtenorganisaties die ervoor ijvert om een einde te maken aan het kweken en het doden van dieren voor de productie van bont, en waarvan GAIA de Belgische vertegenwoordiger is.

Hugo Boss licht de beslissing toe in het recentste duurzaamheidsrapport: alle bontsoorten die het merk gebruikt worden gebannen vanaf de collectie Herfst/Winter 2016, inclusief konijnenbont en angorawol.

GAIA-directeur Ann De Greef: “Hugo Boss is een zeer bekend internationaal modemerk dat mee profiteerde van de wrede bontindustrie. Maar door helemaal te stoppen met het gebruik van bont van dieren, toont Hugo Boss aan de rest van de modesector dat het mogelijk is om mode en ethiek te combineren.”

“Laat ons hopen dat andere merken het goede voorbeeld van Hugo Boss zullen volgen, aangezien zowel de consumenten als de kledingverkopers zich steeds meer bewust worden van de vreselijke omstandigheden in pelsdierkwekerijen in Europa en elders ter wereld”, aldus nog Ann De Greef.

De Fur Free Alliance (FFA) is een internationale coalitie van dierenorganisaties die nauw samenwerken om een einde te maken aan het kweken en het doden van dieren voor de productie van bont. De FFA vertegenwoordigt meer dan 40 organisaties in 28 landen en telt miljoenen sympathisanten over de hele wereld.

Met zijn beslissing om niet langer kleding met bont te verkopen, is Hugo Boss een nieuwe naam op de steeds langer wordende lijst van bontvrije merken en retailers. Het gaat onder meer om Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney, Zara, Massimo Dutti en H&M.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.