Hondenkwekers Sint-Lievens-Houtem in beroep veroordeeld wegens dierenverwaarlozing en mogen nog slechts 1 hond houden

Hondenkwekers Sint-Lievens-Houtem in beroep veroordeeld wegens dierenverwaarlozing en mogen nog slechts 1 hond houden

GAIA informeert
03 december 2010

GAIA en Vlaamse Vereniging Dierenbescherming krijgen 1 euro morele schadevergoeding

Het Gentse Hof van Beroep heeft vanmoren twee hondenkwekers uit Sint-Lievens-Houtem, die terechtstonden wegens ernstige dierenverwaarlozing, veroordeeld tot een verbod om meer dan 1 hond te houden. Honden kweken mogen ze niet meer. Isidoor Vijverman en zijn echtgenote, die 225 honden hielden in hun fokkerij, zijn ook elk veroordeeld tot een effectieve geldboete van 1375 euro en een voorwaardelijke boete van 1375 euro. Het verbod om meer dan 1 hond te houden geldt voor een periode van drie jaar. Het Hof van Beroep legt hen ook een boete op van 250 euro per inbreuk op dat verbod. De burgerlijke partijen GAIA en de Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming krijgen elk 1 euro morele schadevergoeding.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en Dirk Blanchart, voorzitter van BLID, die de zaak in 2008 aan het rollen bracht dankzij de getuigenis van een voormalig medewerkster van de hondenfokkerij, zijn tevreden met het arrest: "Deze broodfokkers mogen niet meer kweken met honden en zijn zowel in eerste aanleg als in beroep veroordeeld voor hun wanpraktijken. Dat is voor ons het belangrijkste."Eerder trok minister van dierenwelzijn Onkelinx de erkenning in van de hondenfokkers, nadat ook haar inspectiedienst er een waslijst aan wetsinbreuken had vastgesteld.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.