Image
12 juni 2015

Met Quick hebben we nog een eitje te pellen: de hamburgerketen serveert nog altijd salades, desserts en sauzen die bereid zijn met kooi-eieren. Daardoor moeten duizenden kippen hun leven doorbrengen in een kooi die nauwelijks groter is dan een A4’tje. Hoog tijd dus voor een Boycot-cot tegen Quick!

Neem vandaag nog deel aan onze actie! Surf naar www.boycotcot.be en stuur een boodschap (vooraf ingevuld) naar Quick om het bedrijf te overtuigen niet langer kooieieren te gebruiken, en zo een verschil te maken voor de legkippen.

Door middel van onze Boycot-cot acties zijn de fans van GAIA er de voorbije jaren al in geslaagd om verschillende grote ketens en ondernemingen te overtuigen om geen kooi-eieren meer te gebruiken. Onlangs nog konden we zelfs Pizza Hut België over de streep trekken, dankzij de honderden protestmails die werden verstuurd.

Als we nu ook Quick weten te overtuigen om niet langer kooi-eieren te gebruiken, redden we opnieuw duizenden kippen van die vreselijke kooien. Het lot van kooikippen is bekend: frustraties en afwijkend gedrag, zoals stress, agressie, veren pikken, kannibalisme en zelfverminking.

U kunt het lot van de legkippen ook verbeteren door kipvriendelijk te eten. Een volledige lijst van voedingsmerken zonder kooi-eieren vindt u hier.