Geen vlees van gecastreerde biggen meer voor CHAMPION

Geen vlees van gecastreerde biggen meer voor CHAMPION

GAIA informeert
21 mei 2013

Grootwarenhuisketen CHAMPION zal ten laatste eind 2O13 geen vers vlees van gecastreerde biggen meer verkopen. Dat besliste CHAMPION na overleg met GAIA. Hiermee sluit CHAMPION zich aan bij de vele andere warenhuisketens die reeds afstapten van castratie. GAIA roept de bevoegde minister op om castratie nu ook wettelijk te verbieden.

"Dankzij deze diervriendelijke beslissing van CHAMPION zal jaarlijks aan duizenden biggen de pijn van de chirurgische castratie bespaard worden.", reageert GAIA-directeur Ann De Greef blij. Biggen worden onverdoofd chirurgisch gecastreerd tegen berengeur. Dat is een onaangename geur die kan vrijkomen bij het braden van varkensvlees.

Distributie bijna volledig omgeschakeld

Op Match en Intermarché na hebben nu alle grootwarenhuisketens in België beslist geen gecastreerd biggenvlees meer te verkopen. Colruyt en Lidl verkopen het al niet meer, Carrefour, Delhaize, Makro,Renmans/Aldi, Cora en Champion stoppen er mee in de loop van 2013.

Wettelijk verbod

GAIA roept de minister voor Dierenwelzijn, Laurette Onkelinx, op om castratie van varkens nu ook wettelijk te verbieden. "Er is geen enkele reden meer om te blijven castreren. Er zijn volwaardige alternatieven voor pijnlijke chirurgische castratie: vaccinatie en de beren intact laten. De meeste supermarkten hebben hun lastenboeken aangepast en voor de boeren is het voordeliger om niet te castreren door de betere voederconversie." aldus Ann De Greef.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.