Geen paardencarrousels meer in Vlaanderen ten laatste tegen 2023: GAIA reageert positief op goedkeuring ontwerpdecreet door Vlaamse regering

Geen paardencarrousels meer in Vlaanderen ten laatste tegen 2023: GAIA reageert positief op goedkeuring ontwerpdecreet door Vlaamse regering

Resultaat
01 september 2020

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert tevreden op het verbod op paardencarrousels in Vlaanderen. Het ontwerpdecreet dat door de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts is uitgewerkt, werd vandaag door de Vlaamse regering goedgekeurd. “Uiterlijk over 2,5 jaar is het eindelijk gedaan met de monotone rondjes die pony's met kinderen op hun rug voortdurend moeten draaien op kermissen en dergelijke,” kijkt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch vooruit. "Het draagvlak voor paardencarrousels neemt sowieso zienderogen af. En educatief zijn dergelijke attracties waardeloos. Over respect voor de welzijnsbehoeften van paarden, degelijke kennis over paardengedrag en een respectvolle omgang met de dieren, brengen ze volstrekt niets bij. Goed dus dat ze verdwijnen.”.

Dat er een overgangsperiode tot en met 31.12.2022 én een compensatieregeling wordt voorzien voor de uitbaters die zullen moeten stoppen, vindt Michel Vandenbosch “een elegante manier om een praktijk na te doen uitdoven die niet meer van deze tijd is."

GAIA vraagt nu dat het ontwerpdecreet snel ter stemming wordt voorgelegd aan het Parlement en verzoekt de Vlaamse volksvertegenwoordigers het decreet te stemmen zodat heel België paardencarrouselvrij wordt. Het Waalse Gewest (vanaf 2023) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kennen al een verbod.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.