GAIA's eindejaarscampagne tegen wrede foie gras draait op volle toeren

GAIA's eindejaarscampagne tegen wrede foie gras draait op volle toeren

GAIA informeert
12 december 2012

Brussel, 12.12.12. Het startschot voor het eerste luik van GAIA's nieuwe eindejaarscampagne tegen de wreedheid van foie gras is gegeven. Vanaf deze week rijden in Brussel, Namen, Luik, Charleroi en Bergen de hele dag lijnbussen rond die bestickerd zijn met boodschappen tegen de wreedheid van foie gras, en boodschappen die het diervriendelijke alternatief Faux Gras de GAIA aanprijzen. Op een van de zijwanden geeft een lange eendenek uit op de opengesperde bek van het dier: de deuropening waar de passagiers instappen.

Reizigers bewust maken

Op die manier wil GAIA de reizigers bewust maken van hoe foie gras gemaakt wordt: de foie gras eenden krijgen twee keer per dag enorme hoeveelheden gekookte maïsbrij met een hogedrukmachine naar binnen gespuwd tot hun lever twaalf dagen later tot tien keer groter is geworden. Zo worden miljoenen eenden jaarlijks mishandeld en ziek gemaakt.

Lijnbussen tegen wreedheid van foie gras

De bussen rijden een maand lang in Brussel en Wallonië omdat daar het meeste foie gras gegeten wordt. De boodschappen roepen de mensen op geen foie gras te eten om het wrede dwangvoederen te doen stoppen en te kiezen voor Faux Gras de GAIA waarvoor geen enkel dier geleden heeft en gedood werd.

Faux Gras de GAIA in de supermarkten

Faux Gras de GAIA is te koop bij Albert Heyn, Bioplanet, Carrefour, Champion, Colruyt, Cora, Delhaize, Intermarché, Lidl, Makro, Match en in vele natuurvoedingswinkels.

Gloednieuwe recepten op fauxgras.be

Dit jaar pakken we ook uit met gloednieuwe recepten van o.a. TV-gezicht Lesley-Ann Poppe, presentatrice Pascale Naessens en VTM-kok Stefaan Daeninck. De heerlijke recepten met Faux Gras de GAIA vindt u op onze gloednieuwe site: www.fauxgras.be.

Advertenties voor Faux Gras de GAIA

Advertenties met Faux Gras de GAIA-recepten verschijnen in Libelle en Libelle Lekker, Dag Allemaal, Femmes d'Aujourd'hui en Femmes d'Aujourd'hui Délices, Ciné Revue en Paris Match.

Tastings

In een aantal grootwarenhuizen van Carrefour en Cora zullen tastings plaatsvinden om de mensen te laten proeven van ons 100 % diervriendelijk alternatief. Waar en wanneer die tastings doorgaan, verneemt u op www.fauxgras.be.

Andere acties

Naarmate kerst en nieuwjaar naderen, volgen nog meer acties waarover we u op de hoogte houden via www.fauxgras.be en www.gaia.be.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.