GAIA's acties, successen & resultaten

GAIA's acties, successen & resultaten

GAIA informeert
30 december 2011

Het afgelopen jaar hebben we niet stilgezeten bij GAIA. Nu het einde van 2011 nadert, kijken wij even terug op wat we, zonder twijfel, een succesvol jaar mogen noemen. We zetten alvast de belangrijkste resultaten, die we dankzij uw steun bereikten, op een rijtje:

FEBRUARI

 • Posters van 18 BV's die met GAIA strijden tegen bont, hangen in verschillende trein- en metrostations in België.

MAART

 • GAIA en Stichting AAP bevrijden chimpansee Mojo nadat hij 30 jaar zat opgesloten in een klein, donker hok in Durbuy.

APRIL

 • GAIA onthult beelden van Argentijnse slachtpaarden. Net als in Mexico en Brazilië worden Argentijnse paarden mishandeld voor Belgische steak.

 • Supermarktketen Lidl stopt met de verkoop van alle paardenvlees zolang er geen voldoende garanties zijn over het welzijn van de paarden en de traceerbaarheid van het vlees. Bij Colruyt was al helemaal geen Latijns-Amerikaans paardenvlees meer te vinden.

MEI

 • Na drie jaar constructief overleg met minister Benoît Lutgen, verbiedt Wallonië nu ook de kattenjacht.

JUNI

 • GAIA wil alle kippen uit de kooi: tijdens de Friet-kot-kot actie deelden we 1000 pakjes friet met kipvriendelijke mayonaise uit op de Eiermarkt in Antwerpen.

JULI - AUGUSTUS

 • De Tour de GAIA rijdt in de "zomer" van 2011 door 8 Belgische steden. Onze Boycot-cot-actie tegen (verrijkte) batterijkooien, bracht het leed van miljoenen leghennen onder de aandacht. GAIA roept alle supermarktketens op geen kooieieren meer te verwerken in koekjes, pasta's, sauzen en mayonaises.

 • De Boycot-cot-campagne krijgt de steun van Herman Brusselmans, Luc Caals, Sien Eggers, Pol Goossen, Nicky Langley, Linda Mertens, Annick Segal en Amaryllis Temmerman.

 • Koekjesfabrikant Lotus, Dr. Oetker en winkelketen Hema kondigen aan geen kooieieren meer te verwerken in hun voedingswaren.

SEPTEMBER

 • GAIA overtuigde, na Colruyt, ook Lidl om geen vlees meer te verkopen van (chirurgisch) gecastreerde biggen.

 • Onze Laat Ze Hangen-campagne en de Onderbroekloze Vrijdag inspireerde meer dan 10 000 Belgen om voor 1 dag zonder onderbroek de deur uit te gaan, uit solidariteit met de vijf miljoen biggen die jaarlijks onverdoofd gecastreerd worden. Onze campagne kreeg nationale én internationale media-aandacht.

OKTOBER

 • Niemand minder dan Hollywood-acteur Jean-Claude Van Damme poseert voor GAIA met een gevilde nerts in zijn handen. Miljoenen passanten zien de reuzegrote affiches (180m2 en 60m2) met JCVD, die door 8 Belgische steden en gemeenten reizen.

 • GAIA roept iedereen op brieven te schrijven naar de volksvertegenwoordigers om aan te dringen op een Belgisch verbod op pelsdierkwekerijen. Naar aanleiding van die brieven regende het parlementaire voorstellen en vragen.

NOVEMBER

 • GAIA pleit voor verdoving bij ritueel slachten. Michel Vandenbosch is aanwezig op de slachtvloeren in Antwerpen tijdens het offerfeest.

 • GAIA en buurtbewoners protesteerden met bezwaarschriften tegen de uitbreiding van een nertsenkwekerij in Stekene. Nertsenkweker Leonhard Wintgens houdt het voor bekeken en sluit zijn nertsenkwekerij. 60 000 nertsen zijn daardoor gered.

 • Faux Gras de GAIA breekt een record met de productie van 160 000 potjes. Bovendien ligt ons 100% diervriendelijk én plantaardig alternatief in alle supermarktketens, behalve Aldi.

DECEMBER

 • In het kader van REACH (Europees systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen in de EU) slaagt de ECEAE (Europese Coalitie voor de Stopzetting van Dierproeven) er in 120 ratten te bevrijden van gruwelijke dierproeven. GAIA is de Belgische vertegenwoordiger in de ECEAE.

 • Tijdens de eindejaarsperiode rijden we met onze preventiebus tegen leversteatose door Antwerpen, Brussel, Gent, Bergen en Namen. Doel: zo veel mogelijk mensen vaccineren tegen foie gras.

 • Radio1, Radio2 en Stubru zenden radiospots uit met de slogan "Geen Ziek beest op mijn Feest". Eén zendt in primetime onze TV-spot uit.

Voor die mooie resultaten willen we u, in naam van alle dieren, bedanken. Alleen dankzij uw steun kunnen wij blijven opkomen voor de stemloze dieren.

HELP ONS DE DIEREN REDDEN IN 2012!
Ook in 2012 hebben de dieren uw hulp meer dan ooit nodig! Laat hen niet in de steek. GAIA ontvangt geen subsidies. Voor onze werking zijn wij volledig afhankelijk van lidgelden en giften. Daarom vragen wij u lid te worden of een gift te doen aan GAIA.

Wij wensen u een spetterend en diervriendelijk 2012!

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.