GAIA zet paardenleed hoog op politieke agenda

GAIA zet paardenleed hoog op politieke agenda

GAIA informeert
05 juli 2014

Vandaag had GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch samen met afgevaardigden van Eurogroup for Animals, Tierschutsbund Zürich en Animals Angels USA in het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie een onderhoud met leden van het kabinet van Europees Commissaris Borg en van DG Sanco, bevoegd voor dierenwelzijn, over de wrede omstandigheden waarin over duizenden kilometers vervoerde paarden geslacht worden in (Latijns-)Amerika.

Dat alles voor paardenvlees dat in de EU wordt ingevoerd en in de rekken van Belgische supermarkten ligt. Het gesprek duurde anderhalf uur. Gelet op de systematische wantoestanden, die al jaren aanslepen, pleitte Michel Vandenbosch voor drastische maatregelen: een handelsverbod of minstens een opschorting van de handel in paardenvlees van over de oceaan.

We toonden de Europese overheidsvertegenwoordigers beelden van de helse lijdensweg die de paarden dag in dag uit meemaken en wezen op het totale gebrek aan traceerbaarheid en op de corruptie die heerst in die landen. Verboden anti-ontstekingsmiddelen zijn vrij verkrijgbaar in Uruguay en Argentinië, waar renpaarden mee ingespoten worden en een illegale handel in gestolen paarden welig tiert In september komt er een vervolgvergadering. Dan zal de Commissie ons meer kunnen zeggen over wat zij zullen ondernemen, zo werd ons beloofd. Wordt dus vervolgd.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.