GAIA vraagt grondige doorlichting van alle kleinere dierentuinen

GAIA vraagt grondige doorlichting van alle kleinere dierentuinen

GAIA informeert
11 oktober 2017

Dierenrechtenorganisatie GAIA noemt de beslissing van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts, die de erkenning van de Olmense Zoo introk, "een terechte maatregel, die in de sterren geschreven stond." "De Olmense Zoo behoort tot die categorie van dierentuinen, die in het beste geval als veredeld amateurisme, in het slechtste als zootjes ongeregeld, bestempeld kunnen worden", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "In bepaalde gevallen lijkt de situatie een tijdje aan de beterhand, meestel na een of andere wake up call, om vroeg of laat weer te ontaarden. Zo verliep het ook met de Olmense Zoo."

GAIA vreest dat de Olmense Zoo geen alleenstaand geval is. Daarom vraagt GAIA minister Weyts alle (kleinere) Vlaamse dierentuinen, de zogenaamde privédierentuinen, aan een grondige doorlichting te onderwerpen. Michel Vandenbosch: "Ondermaatse dierentuinen, die niet eens strikt aan de huidige minimumnormen, die aan herziening toe zijn, kunnen voldoen, moeten dicht. Zootjes ongeregeld moeten eruit!"

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.