GAIA verwelkomt intentie Waals minister Dierenwelzijn Di Antonio om onverdoofd slachten te verbieden

GAIA verwelkomt intentie Waals minister Dierenwelzijn Di Antonio om onverdoofd slachten te verbieden

GAIA informeert
30 september 2014

De dierenrechtenorganisatie GAIA verwelkomt de intentie van Waals minister van Dierenwelzijn Carlo di Antonio, die in een persbericht aankondigt dat hij het slachten zonder verdoving niet langer wil toelaten in Wallonië, ongeacht waar de slachtingen plaatsvinden.

De minister beaamt dat onverdoofd geslachte dieren wetenschappelijk onweerlegbaar lijden. Hij verwijst naar electronarcose, de methode waarmee schapen en runderen in Nieuw-Zeeland al meer dan veertig jaar onder verdoving worden geslacht.

"Daarmee laat minister Di Antonio blijken dat hij het signaal van de bijna tienduizend betogers die zondag met GAIA in de straten van Brussel defileerden, begrepen heeft", reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "Maar het mag niet bij woorden blijven. We verwachten ook daden."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.