GAIA verbolgen over kattenmishandeling in Antwerps stadhuis

GAIA verbolgen over kattenmishandeling in Antwerps stadhuis

GAIA informeert
26 oktober 2012

Afgelopen dinsdag werden in het stadhuis van Antwerpen katten mishandeld voor filmopnames door een Frans productiehuis. Verschillende katten werden er meters hoog gegooid. De dieren kwamen daarbij verschillende malen hard op de trappen terecht. Volgens getuigen was het gekrijs van de weerloze dieren in het hele stadhuis te horen.

De filmmakers hadden toelating om in het stadhuis te filmen, maar in hun aanvraag was er geen sprake van katten

GAIA wil dat het schepencollege klacht indient en alles in het werk stelt om te verhinderen dat de beelden in de film gebruikt worden. De dierenrechtenorganisatie is van plan om klacht in te dienen wegens dierenmishandeling.

Jan Fabre was aanwezig toen medewerkers van het Frans productieteam de katten meters hoog gooiden. Of hoe zieke geesten mekaar vinden... "Ik en vele mensen met mij hebben er de buik van vol dat zogenaamde kunstenaars zich te buiten gaan aan dierenmishandeling onder het mom van kunst." zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.