GAIA tevreden over diervriendelijke aanpak duivenprobleem

GAIA tevreden over diervriendelijke aanpak duivenprobleem

GAIA informeert
29 mei 2013

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert erg tevreden op de beslissing van de Stad Brussel om de overpopulatie duiven voortaan op een diervriendelijke manier aan te pakken. In januari 2011 onthulde GAIA gruwelijke beelden van duiven die in opdracht van de Stad Brussel in Parijs onverdoofd gesteriliseerd werden. Schepen voor Hygiëne Chrisian Ceux besloot daarop de samenwerking met het Franse bedrijf stop te zetten. Maar het was wachten op een andere, diervriendelijke aanpak van het duivenprobleem in Brussel.

Contraceptieve duiventillen

Toen GAIA de onverdoofde sterilisatie van de stadsduiven aan het licht bracht, stelde de organisatie meteen ook een diervriendelijke oplossing voor de overpopulatie duiven voor: contraceptieve duiventillen. In die tillen worden de geproduceerde eieren weggenomen en vervangen door namaakeieren. Daardoor stabiliseren de duivenkolonies zich. Deze vorm van geboortecontrole is een effectief en diervriendelijk alternatief voor het wegvangen en doden of steriliseren.

Goed nieuws

"Het is jammer dat het twee jaar geduurd heeft vooraleer de Stad Brussel koos voor de duiventillen. Ondertussen is de populatie immers flink aangegroeid. Maar het belangrijkste is dat de beslissing nu genomen is en dat is heel goed nieuws!" zegt GAIA-directeur Ann De Greef. GAIA hoopt dat andere steden die kampen met problemen van overlast door duiven, een voorbeeld zullen nemen aan onze hoofdstad.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.