GAIA telt af naar historische dag

GAIA telt af naar historische dag

GAIA informeert
31 januari 2013

De lange campagne van de Europese Coalitie voor de Beëindiging van Dierproeven (ECEAE), in België vertegenwoordigd door GAIA, tegen dierengeteste cosmetica in Europa loopt bijna ten einde. Het verbod dat de verkoop van nieuwe op dieren geteste cosmetica zal beëindigen, wordt op 11 maart van dit jaar eindelijk van kracht.

We durven nu eindelijk echt aftellen nadat Tonio Borg, de nieuwe Europees commissaris voor Gezondheid en consumentenbeleid, gisteren op een vergadering met de ECEAE bevestigde dat hij er zich persoonlijk voor zou inzetten dat het verbod wordt ingevoerd zoals oorspronkelijk voorzien is.

De vorige Europees commissaris die verantwoordelijk was voor de cosmeticaregelgeving van de EU overwoog nog aanbevelingen om het verbod te verzwakken of uit te stellen, waardoor de cosmetica-industrie cosmeticaproducten en -ingrediënten op dieren kon blijven testen buiten de EU.

De ECEAE en GAIA zetten zich nu al 20 jaar in om proeven op dieren voor cosmetica te stoppen, en we zijn dan ook erg trots op dit wapenfeit. Het was een erg lange en moeilijke strijd om tot dit resultaat te komen.

De voorbije jaren hebben de ECEAE en GAIA zich vastberaden verzet tegen elk uitstel om proeven op dieren voor cosmetica in Europa stop te zetten. We hebben onze boodschap verspreid bij het publiek, de media, de Europese Commissie en het Parlement. Al snel beseften we het belang van een verkoopverbod zodat er geen dierengeteste cosmetica meer verkocht worden in Europa, dus bleven we vechten om niet alleen een testverbod, maar ook een handelsverbod uit de brand te slepen.

Wij bedanken iedereen die onze campagne de voorbije jaren tegen wrede cosmetica in Europa heeft gesteund, want zonder u was het ons nooit gelukt!

Meer nieuwsberichten over:

Teken onze petitie tegen dierproeven voor schoonmaakproducten!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.