GAIA steunt Vogelbescherming Vlaanderen tegen uitbreiding vossenjacht

GAIA steunt Vogelbescherming Vlaanderen tegen uitbreiding vossenjacht

GAIA informeert
23 januari 2012

Vrijdag 27 januari organiseert Vogelbescherming Vlaanderen een 'sit-in' voor de ambtswoning van Vlaams minister-president Kris Peeters, tegen de uitbreiding van de vossenjacht. Ook GAIA zal aanwezig zijn.

  • Waar? Martelaarsplein Brussel
  • Wanneer? Vrijdag 27 januari, 9u

GAIA is absoluut niet tevreden met de beslissing van Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege om de jacht op vossen uit te breiden! Voortaan kan heel het jaar door op vossen worden gejaagd, voorheen was de jacht enkel toegelaten tussen 1 oktober en 14 februari. Joke Schauvliege voegt er -de compleet onduidelijke voorwaarde- aan toe: "het mag enkel op en binnen een zone van max. 500 meter rond percelen waar schade kan aangericht worden".

Door de vos vogelvrij te verklaren, wil Schauvliege de schade die vossen aanrichten beperken. Dat is helemaal geen oplossing voor het probleem! Aangezien vossen territoriale dieren zijn, wordt een leeg territorium vrij snel ingenomen door een andere vos. De vossen zullen gewoon voor meer nakomelingen zorgen. Bovendien kunnen de eigenaars van kippen beter investeren in een goede omheining of kunnen ze hun kippen 's nachts beter opsluiten.

De beslissing van minister Schauvliege negeert alle wetenschappelijke bevindingen en is duidelijk ingegeven door de jachtlobby.

(Foto: Keven Law)

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.