GAIA roept Boerenbond en Febev op tot gezamenlijke actie tegen wrede veetransporten

GAIA roept Boerenbond en Febev op tot gezamenlijke actie tegen wrede veetransporten

GAIA informeert
12 januari 2012

De dierenrechtenorganisatie GAIA verwelkomt de reactie van de Boerenbond en FEBEV, de federatie van de Belgische slachthuizen die pleiten voor vleesvervoer in plaats van levende veetransporten over lange afstanden. FEBEV pleit voor een maximum reistijd van 6 uur voor het transport van levend vee en daar kan GAIA zich achter scharen. Boerenbond en FEBEV reageerden gisteren op de beelden van schokkend dierenleed tijdens veetransporten vanuit de EU naar Turkije, die GAIA en enkele andere Europese dierenrechtenorganisaties onthulden op een persconferentie in Brussel.

GAIA roept Boerenbond en FEBEV op om samen met de dierenrechtenorganisatie een brief te sturen naar de Europese Commissie waarin zij erop aandringen efficiënte maatregelen te nemen tegen de aangeklaagde wantoestanden en te pleiten voor wetgeving die de maximale reistijd voor lange afstandsvervoer van levend vee beperkt tot maximum 6 uur en dergelijke transporten zoveel mogelijk vervangt door vleesvervoer.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.