GAIA reageert tevreden op vervolging zaakvoerder slachthuis Tielt

GAIA reageert tevreden op vervolging zaakvoerder slachthuis Tielt

GAIA-actie
21 december 2018

Michel Vandenbosch: “Blij dat onze strafklacht ernstig genomen wordt”

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch prijst het parket van Ieper dat besloten heeft de zaakvoerder van het slachthuis van Tielt te vervolgen wegens diverse inbreuken, die de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn en het FAVV hebben vastgesteld (dierenmishandelingen, hygiëne, ...). Samen met Animal Rights en de Blauwe Wereldketen diende GAIA een strafklacht in. Wanneer de zaak op 25 februari 2019 voorkomt, zullen de drie dierenrechtenorganisaties zich ter zitting burgerlijke partij stellen.

Dierenwelzijnswet is geen vod papier

Op 26 april 2017 diende GAIA samen met Animal Rights, die ophefmakende beelden verspreidde waarop gruwelijke, dieronterende mishandelingen van varkens in het betrokken slachthuis te zien waren. een strafklacht in. Later sloot de Blauwe Wereldketen zich bij die klacht aan. “De aangeklaagde wreedheden mogen niet straffeloos blijven”, benadrukt Michel Vandenbosch. “De dierenwelzijnswet is geen vodje papier. Het parket van Ieper vindt dat blijkbaar ook en het is dan ook een goede zaak dat de verantwoordelijke van het Tielts slachthuis zich voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor de feiten die zich in zijn bedrijf hebben voorgedaan.”

Burgerlijke partij

GAIA zal zich samen met Animal Rights en de Blauwe Wereldketen ter zitting burgerlijke partij stellen. Michel Vandenbosch: “Want wij vertegenwoordigen namens onze tienduizenden leden de slachtoffers van menselijke wreedheden, onze beschermelingen, de stemloze dieren!”

De vervolgde zaakvoerder riskeert een maximumstraf van 6 maanden gevangenis en 16.000 euro boete!

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.