GAIA positief over markt Ename: dierenwelzijn sterk verbeterd

GAIA positief over markt Ename: dierenwelzijn sterk verbeterd

GAIA informeert
10 augustus 2010

Afgevaardigden van de dierenrechtenorganisatie GAIA waren gisteren aanwezig op de jaarlijkse dierenmarkt van Ename en stelden vast dat het dierenwelzijn er sterk op vooruit gegaan is.

GAIA vindt de inspanningen van de organisatoren terzake zeer positief. De verantwoordelijke dierenarts, die nauwgezet toekeek op het diervriendelijke verloop van de markt, krijgt een pluim van GAIA. De paarden, schapen en geiten werden bij het afladen gekeurd. De dierenarts greep enkele keren in. Een paard met verwondingen en één met slecht verzorgde hoeven werden geweigerd. Enkele dieren met oppervlakkige schaafwonden werden behandeld met ontsmettingsmiddel. Een hengst die zich verwondde aan kabelklemmen werd op vraag van de GAIA-waarnemers verzet. Schapen en geiten werden om beurt van drinkwater voorzien.

De kwaliteit van de paarden was zichtbaar verbeterd in vergelijking met vorig jaar. De tentoonstelling van diverse paardenrassen verliep probleemloos en kende terecht veel bijval. "Kortom, een algemene verbetering," besluit GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "De weg die de organisatoren ingeslagen zijn, is de goede weg. Veel volk en organisatoren die begaan zijn met het dierenwelzijn. Een win-winsituatie, dus.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.