GAIA over inbeslagneming circusleeuwen

GAIA over inbeslagneming circusleeuwen

Resultaat
19 mei 2014

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert tevreden op het optreden van de Inspectiedient Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid, die vanmorgen in Fléron bij Huy vier leeuwen, die illegaal gehouden werden in het Franse circus Franco-Belge, in beslag heeft genomen. Het is de eerste keer dat de overheid overgaat tot een dergelijke maatregel.

De leeuwen werden ondergebracht in het Natuurhulpcentrum Opglabbeek in afwachting dat ze verhuizen naar een andere bestemming, een reservaat in Afrika.

GAIA, die meer dan 15 jaar geijverd heeft voor het wettelijk verbod op het houden van wilde dieren in circussen, geeft een dikke pluim aan de Inspectiedienst Dierenwelzijn: "Het betrokken circus kennen we als een circus dat zich houdt aan God noch gebod en wettelijke normen systematisch in de wind slaat. De overheidsinspectie toont nu dat het verbod op wilde dieren in circussen dat sinds maart jl. van kracht is, geen vodje papier is, maar strikt moet nageleefd worden, " reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "Laat dit een duidelijke les zijn voor gelijk welk circus dat meent straffeloos de wet en de overheidsinstructies ( het circus kreeg twee maand de tijd om de leeuwen elders onder te brengen maar bleef volharden in de boosheid) aan zijn laars te kunnen lappen."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.