GAIA over hondenhandel

GAIA over hondenhandel

GAIA informeert
17 augustus 2014

Invoer uit Oost-Europa aan banden leggen en handel beoerken tot kwekers in een hooguit twee rassen.

De dierenrechtenorganisatie GAIA reageert hoopvol op de reactie van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts, die naart aanleiding van de artikels in Het Belang van Limburg over wantoestanden met pups uit Oost-Europa de rotte appels uit de hondenhandel wil.

Maar er moeten maatregelen genomen worden, die zoden aan de dijk zetten. Want het gaat hier wel degelijk om een structureel probleem dat al vele jaren woekert, zegt GAIA. Als men zich een hond aanschaft, dan moet dat dier fysiek gezond en goed gesocialiseerd zijn. De huidige groothandelspraktijken, waarbij in slecht omstandigheden gekweekte pups massaal uit Oost-Europa ingevoerd worden en bij ons broodfokkers slecht gesocialiseerde dieren van zoveel mogelijk rassen verhandelen, kunnen dat niet garanderen.

GAIA pleit al jaren voor drastische maatregelen: de invoer van pups uit Oost-Europa moet aan banden gelegd worden en enkel kwekers, die zich beperken tot een hooguit twee rassen, zouden nog honden mogen kweken en verkopen. Tot hiertoe gedroeg de overheid en gedroegen de politiek verantwoordelijke ministers zich als te zachte heelmeesters, die stinkende wonden maakten.

GAIA roept minister Weyts op om de nodige structurele maatregelen door te voeren om aan de wanpraktijken een einde te maken zodat er enkel nog gezonde en goed gesocialiseerde pups verhandeld worden. Daar moeten we toe komen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.