GAIA organiseert inleefmoment voor CD&V-leden

GAIA organiseert inleefmoment voor CD&V-leden

GAIA-actie
26 april 2014

De dierenrechtenorganisatie GAIA organiseerde vandaag bij de start van het verkiezingscongres van CD&V in Brugge verschillende inleefmomenten voor CD&V-leden.

Een delegatie van GAIA nodigde de congresgangers uit om zich gratis te laten castreren, onder dwang te laten voederen, zich te laten opsluiten in een nertsenkooi op mensenmaat en zich zonder verdoving te laten slachten. GAIA deelde ook gratis vouchers uit voor een week vrijwilligerswerk in een dierenasiel naar keuze.

Met deze opmerkelijke actie wil GAIA de CD&V-leden informeren over de dieronvriendelijke standpunten van hun partijtop. CD&V is o.a. tegen een verbod op onverdoofd slachten en pelsdierkwekerijen voor bont. Maar wat denken de leden van de partij? Dat is de vraag die we hen voorlegden, nadat ze hun empathie met het dierenleed hebben aangescherpt door zelf in de huid van het mishandelde en lijdende dier te kruipen.

De verkiezingsslogan van de CD&V vulde GAIA verder aan tot: « Sterker Vlaanderen ? Sterker land ? Meer dierenleed ! » Want geef de Christen-Democraten de macht over het dierenwelzijn in Vlaanderen en het zal er voor de dieren niet op vooruitgaan. Integendeel zelfs. Om boeren, nertsenkwekers, broodfokkers, hondenhandelaars, enz. te plezieren wil CD&V dat de minister van Landbouw in de volgende Vlaamse regering bevoegd wordt voor Dierenwelzijn, tegen de wil van 7 Vlamingen op 10 ! Dan gaat het gegarandeerd van kwaad naar erger.

  1. Zo weigerde Minister-president Kris Peeters de premies af te schaffen voor trekpaardenveulens, die illegaal geblokstaart worden.

  2. CD&V bleef zich als enige binnen de federale meerderheid verzetten tegen een verbod op pelsdierhouderijen.

  3. Maandenlang al houdt de Minister-president het voorstel van minister Onkelinx tegen om chirurgische varkenscastratie te verbieden in 2018. Peeters weigert zelfs het ontwerpkb voor te leggen aan de Vlaamse regering hoewel die zijn goedkeuring moet geven (wlelicht omdat hij nattigheid voelt, nl. dat de coalitiepartners hem niet zullen volgen.Toen hij daarover geïnterpelleerd werd door N-VA, s.p.a. en Groen meldde hij het parlement zonder schroom dat hij op eigen houtje beslist heeft njet te zeggen tegen het voorstel tot verbod van minister Onkelinx.

  4. CD&V wil ook niet weten van een wettelijke algemene verplichting om dieren te verdoven vooraleer ze geslacht worden, om de dieren vermijdbare pijn en onnodig lijden te besparen, en zonder uitzondering voor rituele slachtingen. Tenslotte: Terwijl N-VA, s.p.a., Open VLD, Vlaams Belang en Groen wel antwoordden op de memorandumvragen, die GAIA hen voorlegde, doet CD&V alsof het gezamenlijk memorandum van GAIA en 40 andere dierenbeschermingsorganisaties over Dierenwelzijn niet bestaat.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.