GAIA ontmoette Paul McCartney

GAIA ontmoette Paul McCartney

GAIA informeert
29 maart 2012

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en GAIA-directeur Ann De Greef hadden gisterenavond een ontmoeting met Paul McCartney voordat hij in het Antwerpse Sportpaleis een fantastisch concert ten beste gaf. Zoals bekend engageert overtuigd vegetariër Paul McCartney zich al vele jaren voor dierenrechten. Zo steunde hij in 2008 met een videoboodschap onze betoging in Brussel voor een Europees verbod op de handel in zeehondenproducten (zie foto).

Michel Vandenbosch: "We zijn uiteraard heel blij en trots dat Paul McCartney tijd voor ons wilde vrijmaken. Paul sprak ons meteen aan over onze campagne tegen foie gras." Ook de GAIA-campagne voor een verbod op bontkwekerijen in ons land kwam ter sprake. "Hij herinnerde zich dat hij ons al eerder ontmoet had voor het concert dat hij 18 jaar geleden in Gent gaf," vult Ann De Greef aan. "Toen schreef zijn betreurde vrouw Linda een mooie boodschap voor GAIA in haar kookboek met vegetarische gerechten. Paul voegde daar gisteren in dezelfde stijl als Linda een persoonlijke touch aan toe: een hartje gevolgd door zijn handtekening."

"Keep up the great work, guys, the animals need you," sprak Sir Paul McCartney terwijl hij afscheid nam van Ann en Michel.

Voor aanvang van het concert deelden vrijwilligers van GAIA aan de fans duizenden folders uit met informatie over Paul McCartney's eigen Meat Free Monday of Vleesvrije Maandag-campagne. Ook informeerden ze hen via GAIA-folders over verschillende thema's omtrent dierenrechten en de verschillende GAIA-campagnes. Ook actrice Nicky Langley (voor wie haar niet mocht kennen: ze speelt de rol van de oma van Mega Mindy) engageerde zich als GAIA-vrijwilligster bij het uitdelen van de folders.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.