GAIA looft beslissing Armani om bont uit collecties te bannen

GAIA looft beslissing Armani om bont uit collecties te bannen

Resultaat
22 maart 2016

“Diervriendelijke signaal van toonaangevend modehuis”

Het vermaarde luxemerk Armani kondigt vandaag aan dat het voortaan alle dierenbont, inclusief konijnenbont, bant uit zijn collecties. GAIA is vol lof: “Met deze beslissing komt het Italiaanse modehuis tegemoet aan de groeiende vraag van de consument naar ethische en duurzame mode, zonder dierenleed”, zegt GAIA-directeur Ann De Greef. “Een diervriendelijk signaal van een toonaangevend modehuis kunnen we alleen maar toejuichen.”

De eerste bontvrije collectie van Armani is die van de herfst/winter 2016. De beslissing is het resultaat van nauw overleg tussen het modemerk en de Fur Free Alliance. De FFA is een internationale coalitie van meer dan 40 dierenrechtenorganisaties, in 28 landen, die er samen met miljoenen sympathisanten voor ijvert om een einde te maken aan het kweken en het doden van dieren voor de productie van bont. GAIA is de Belgische vertegenwoordiger van de FFA.

“De Armani-groep engageert zich om aan einde te maken aan het gebruik van dierenbont in zijn collecties”, kondigt Giorgio Armani aan. “Dankzij de technologische vooruitgang van de voorbije jaren beschikken we over valabele alternatieven waarmee geen onnodig wrede praktijken jegens dieren gemoeid zijn. Mijn bedrijf zet hiermee een grote stap, die ook bewijst dat we het belangrijk vinden dat dieren worden beschermd.”

Armani volgt het goede voorbeeld van andere vooraanstaande modemerken, zoals Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney, Zara, Net-A-Porter, H&M, en Massimo Dutti.

Piepkleine kooien

Het bont dat in de mode-industrie wordt gebruikt, is afkomstig van pelsdierkwekerijen, waar pelsdieren als nertsen, vossen en chinchilla’s in piepkleine kooien worden gehouden. Ze worden er op een wrede manier gedood, bijvoorbeeld door vergassing of door anale elektrocutie. Bovendien heeft de productie van bont een nefaste invloed op ons leefmilieu, als gevolg van de chemicaliën die gebruikt worden.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.