GAIA klaagt politieke maneuvers gemeentebestuur Beringen pro illegale thuisslachtingen aan

GAIA klaagt politieke maneuvers gemeentebestuur Beringen pro illegale thuisslachtingen aan

GAIA informeert
05 november 2011

De dierenrechtenorganisatie GAIA noemt de wijze waarop het gemeentebestuur van Beringen de moslimgemeenschap voor het Offerfeest van morgen drijft naar illegale thuisslachtingen een ware schande.

Dat de Schepen van Economie Ahmet Koç (sp.a) dan ook nog liegt door voor de camera van TV Limburg te beweren dat schapen ritueel thuis slachten "volgende week na het Offerfeest niet meer illegaal is" is nog schandaliger.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: "Ahmet Koç laat op de televisie duidelijk uitschijnen dat hij zelf thuis een schaap ritueel zal slachten. Voor GAIA lijdt het geen twijfel dat het Beringense college van Burgemeester en Schepenen de rel met de moslimgemeenschap doelbewust uitgelokt heeft. Dat is onaanvaardbaar."

Maar ook de reactie van de Schepen van Cultuur van Houthalen-Helchteren Khalid Assecour (sp.a) is beneden alles. Khalid Assecour pleit onomwonden voor wat hij noemt "individuele slachtinrichtingen", zodat er thuis ritueel kan geslacht worden. Het is een schande dat lokale verkozenen met een politiek mandaat illegale praktijken promoten.

GAIA vraagt Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur en Inburgering, Geert Bourgeois, kordaat op te treden tegen de lokale mandatarissen, die illegale thuisslachtingen aanmoedigen en de waarheid over de wetgeving terzake geweld aandoen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.