GAIA feliciteert Vlaanderens allereerste minister van dierenwelzijn

GAIA feliciteert Vlaanderens allereerste minister van dierenwelzijn

GAIA informeert
23 juli 2014

Dierenrechtenorganisatie GAIA feliciteert Ben Weyts, die Vlaanderens allereerste minister voor Dierenwelzijn wordt in de regering Bourgeois I. "We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de minister voor Dierenwelwijn", reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch opgetogen op het nieuws dat de organisatie via de media vernam.

"Nu Dierenwelzijn niet bij Landbouw wordt ondergebracht en een volwaardige bevoegdheid is, komt de nieuwe regering tegemoet aan een cruciale verzuchting van GAIA." GAIA drukt de hoop uit dat minister Weyts een ambitieus en efficiënt beleid zal voeren dat Vlaanderen doet uitgroeien tot een van de diervriendelijkste regio's van de EU en tegemoet komt aan de verzuchtingen van de Vlaamse bevolking inzake dierenwelzijn. Ook de nieuwe Waalse regering heeft een minister voor Dierenwelzijn aangesteld en de Brusselse regering telt voortaan een staatssecretaris voor Dierenwelzijn. "Een duidelijk signaal dat dierenwelzijn hoger op de politieke agenda staat dan ooit. Hopelijk vertaalt zich dat nu snel in concrete maatregelen die het welzijn van de dieren ten goede komen." zegt Michel Vandenbosch.

De dierenrechtenorganisatie had er erg op aangedrongen dat na de regionalisering van de bevoegdheid Dierenwelzijn deze niet zou ondergebracht worden bij een minister die tevens ook bevoegd is voor Landbouw. Want dan hadden landbouweconomische belangen en belangen van hondenhandelaars, nertsenkwekers en dergelijke systematisch geprimeerd op dierenwelzijnsbekommernissen.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.