GAIA feliciteert Gentse brandweer

GAIA feliciteert Gentse brandweer

GAIA informeert
20 december 2013

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en gewezen Schepen voor Dierenwelzijn en huidig gemeenteraadslid Guy Reynebeau drukken samen hun waardering uit voor de voorbeeldige diervriendelijke wijze waarop het interventieteam van het Gentse brandweerkorps het stadsvosje gered heeft uit het water ter hoogte van de Ketelvest. De Gentse brandweer heeft een team die gespecialiseerd is in het redden van dieren.

De vraag naar een specifieke "Opleiding Dierenredding" kwam er destijds vanwege professor Gasthuys van de Faculteit Dierengeneeskunde van UGent. Bij deze specifieke opleiding ligt de klemtoon op het verminderen van de stress bij dieren bij een redding. Het redden van een vos uit het water was ook nieuw voor de speciale interventieploeg. Maar de wijze waarop ook deze redding verliep is werkelijk voorbeeldig, aldus Michel Vandenbosch. "Het recente bericht dat de vos terug in goede gezondheid is vrij gelaten, bewijst overigens dat de volledige aanpak succesvol is verlopen",concludeert de voorzitter van GAIA.

"Uit de vele reacties op mijn eigen Facebook en andere sociale media heb ik kunnen vaststellen hoe groot de waardering is van de Gentenaars ten aanzien van onze brandweer voor het redden van het bibberende vosje uit het koude water ter hoogte van de Ketelvest. Als Gentenaar en als gemeenteraadslid ben ik dan ook bijzonder fier op het feit dat ons korps in staat is geweest op een bijzonder diervriendelijke manier zo efficiënt op te treden", stelt Guy Reynebeau.

"Maar al te vaak worden interventies in het algemeen beoordeeld als "het is maar hun job". Deze media-aandacht nav het "vissen naar vos" is dan ook een mooie aanleiding om aan de interventieploegen en het korps in het algemeen als inwoners van Gent onze dank en waardering uit te spreken voor de risicovolle opdrachten die zij dagelijks vervullen in het belang van onze veiligheid. En in het geval van het redden van het bibberende vosje uit het koude water, voor het welzijn van de dieren."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.