GAIA feliciteert Devos Lemmens met diervriendelijke beslissing

GAIA feliciteert Devos Lemmens met diervriendelijke beslissing

GAIA informeert
06 juni 2012

De bekende sauzenfabrikant Devos Lemmens schakelt ten laatste tegen het einde van dit jaar over naar eierproducten van scharrelkippen ter bereiding van al haar mayonaises. Tegen ten laatste eind juli 2013 wil Devos Lemmens alle kooi-eieren uit het productieproces van haar andere sauzen geweerd hebben. Devos Lemmens krijgt daarvoor de felicitaties van GAIA.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch is erg opgetogen over de beslissing van de sauzenfabrikant. "We hebben het uitgerekend: honderduizend leghennen krijgen door dit besluit een beter leven", zegt Vandenbosch verheugd. "We zijn erg blij dat Devos Lemmens na constructief overleg met GAIA ingaat op onze vraag om de kip uit te kooi te halen."

Boycot-cot campagne

"Onze boycot-cot campagne werpt almaar meer vruchten af", gaat Vandenbosch verder. Eerder besliste sauzenfabrikant Vandemoortele namelijk al om vanaf juli te stoppen met het verwerken van kooi-eieren in hun sauzen. Ook supermarktketen Colruyt liet weten om voortaan in al hun eigen merkproducten – het gaat om meer dan duizend producten - enkel nog scharreleieren te gebruiken. Colruyt wil tegen eind 2012 kooi-ei-vrij zijn.

Belg wil geen kooi-eieren

Uit een opiniepeiling van IPSOS in opdracht van GAIA blijkt dat acht op de tien Belgen willen dat kooi-eieren uit verwerkte voedings-producten zoals sauzen, pasta's, koekjes etc. worden gebannen.

Meer nieuwsberichten over:

Protesteer in één muisklik

Help ons Carrefour ervan te overtuigen zijn huidige toelevering van eieren én producten met verwerkte eieren te herzien!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.