GAIA en Animal Rights hekelen uitbreidingsplannen slachthuis Tielt van 1,5 naar 2,5 miljoen varkens

GAIA en Animal Rights hekelen uitbreidingsplannen slachthuis Tielt van 1,5 naar 2,5 miljoen varkens

GAIA informeert
28 maart 2017

"Complete waanzin"

** De dierenrechtenorganisaties Animal Rights en GAIA reageren verontwaardigd en onthutst op de plannen van het varkensslachthuis van Tielt om de slachtcapaciteit van anderhalf miljoen varkens per jaar op te drijven tot 2,5 miljoen dieren. Als die plannen groen licht krijgen van de overheid zou er zowat om de zes seconden een varken geslacht worden", onderstrepen Nadine Lucas van Animal Rights en Michel Vandenbosch van GAIA. "Dat is complete waanzin. In die omstandigheden kan het dierenwelzijn onmogelijk gegarandeerd worden!"**

Voor GAIA en Animal Rights is het duidelijk dat het zogenaamde actieplan dat het slachthuis in het weekend klaarstoomde om naar eigen zeggen de aangeklaagde dierenmishandelingen en wanpraktijken uit te sluiten, een mistgordijn is om de slachtactiviteiten asap opnieuw op te starten. Voor GAIA en Animal Rights is het zonneklaar dat de slachthuisverantwoordelijken de indruk willen wekken dat het hen te doen is om het dierenwelzijn maar in werkelijkheid zijn ze slechts om één ding bekommerd: een vergunning krijgen om 1 miljoen varkens extra te mogen slachten. GAIA en Animal Rights roepen minister van Dierenwelzijn Ben Weyts dan ook op om geen toestemming te geven voor de hervatting van de slachtactiviteiten. Ze roepen ook de andere bevoegde overheden op om de aanvraag tot capaciteitsuitbreiding van het slachthuis niet toe te kennen!

"Tot hiertoe hebben meer dan 130000 mensen op enkele dagen tijd onze petitie ondertekend voor de sluiting van het slachthuis in Tielt", voegt Nadine Lucas eraan toe. "Met een mentaliteit die enkel gericht is op nog meer en nog sneller varkens te slachten, kan je het dierenwelzijn onmogelijk garanderen," gaat Michel Vandenbosch verder. "De perfide uitbreidingsplannen van het slachthuis moeten koste wat het kost tegengehouden worden!"

Vandaag maken GAIA en Animal Rights de gezamenlijke strafklacht tegen de daders van de zware dierenmishandelingen en verantwoordelijken voor de wandaden over aan het parket. Volgende week maandag houden de dierenrechtenorganisaties een stille protestwake aan het slachthuis van Tielt.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.