GAIA en Animal Rights bij Ben Weyts voor verbod pelsdierhouderij

GAIA en Animal Rights bij Ben Weyts voor verbod pelsdierhouderij

GAIA-actie
20 februari 2017

Een delegatie van GAIA en Animal Rights bracht vanmiddag een bezoek aan de Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Ze overhandigden de minister 40 000 handtekeningen voor een verbod op het kweken van pelsdieren voor de productie van bont.

De minister belooft al langer een verbod maar talmt te zeer naar de zin van beide organisaties.

“Ik wil eerst weten wat de waarde is van de 17 nertsenkwekerijen die nog actief zijn in Vlaanderen”, legde de minister uit, verwijzend naar de voorwaarde die CD&V stelt voor een verbod zonder overgangstermijn: flankerende maatregelen in de vorm van een financiële compensatie voor het verlies dat de nertsenkwekers lijden bij een onmiddellijk verbod.

Maar de studie die de minister daarvoor bestelde, levert onvolledige informatie op. Minister Weyts moet dat huiswerk laten overdoen en een nieuwe studie bestellen bij een ander bureau.

“Ik begrijp het belang van volledige gegevens om de juiste waarde te bepalen van dergelijke kwekerijen maar doordat een studiebureau ondermaats werk leverde, verliezen we alweer kostbare tijd, sinds CD&V nu al bijna twee jaar geleden zijn bocht pro verbod bekendmaakte en erkende dat er geen maatschappelijk draagvlak meer is voor de pelsdierhouderij in Vlaanderen."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.