GAIA dient samen met Animal Rights klacht in tegen varkensbeulen in slachthuis Tielt

GAIA dient samen met Animal Rights klacht in tegen varkensbeulen in slachthuis Tielt

GAIA informeert
23 maart 2017

De dierenrechtenorganisatie GAIA heeft zopas besloten een strafklacht in te dienen tegen de dierenbeulen in het varkensslachthuis van Tielt. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Wij sluiten ons in onderling overleg aan bij de collega’s van Animal Rights en zullen samen al het nodige doen zodat die psychopaten en al wie hiervoor verantwoordelijk is, hun verdiende straf niet ontlopen. Wij eisen gerechtigheid voor die weerloze varkens, die nog erger dan als vlees op vier poten zonder het minste respect ontoelaatbare wreedheden ondergingen.”

GAIA eist dat de slachtactiviteiten in het slachthuis met onmiddellijke ingang opgeschort worden zolang niet gegarandeerd is dat de onthulde wanpraktijken er zich niet niet meer kunnen voordoen. “Maar er is ook een probleem van ingebakken normvervaging. Dat is een probleem van bedrijfscultuur en daarvoor zijn niet alleen de kleine garnalen, de werknemers, maar ook de zaakvoerders van het slachthuis verantwoordelijk, “ vindt Michel Vandenbosch, die moeilijk kan aanvaarden dat die niet op de hoogte waren van de wreedheden.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.