GAIA dient klacht in tegen slachthuis in Zele

GAIA dient klacht in tegen slachthuis in Zele

GAIA informeert
12 juni 2015

Update 31/10/2016

Tot onze grote verbazing wordt onze klacht wegens dierenmishandeling tegen het slachthuis Porc Meat zonder gevolg geklasseerd. De beelden liegen nochtans niet.

Opmerkelijk: het slachthuis moet een administratieve boete van 480 euro betalen. Waarmee duidelijk is dat er bewijs van fout handelen voorhanden is. En toch oordeelt het parket dat er onvoldoende bewijzen zijn om te vervolgen. Begrijpe wie kan.

06/12/2015: GAIA dient klacht in tegen slachthuis in Zele

GAIA dient klacht in tegen het slachthuis Porc Meat in Zele, dat eerder deze week een varken mishandelde. “Dit is nog maar het topje van de ijsberg”, aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Het varken in kwestie kon niet meer op zijn poten staan en werd door twee mannen met een vorklift opgetild. Het was de bedoeling om het dier te verplaatsen, maar dat lukte niet omdat het tegenspartelde.

“Je ziet duidelijk dat het dier grote problemen heeft aan zijn achterste poten”, zegt Michel Vandenbosch. “Het is wettelijk verboden om dergelijke dieren te vervoeren. Wat er dan wel had moeten gebeuren? Het dier had al uit zijn lijden verlost moeten worden in de varkenskwekerij, door een dierenarts.”

Ook Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) liet onmiddellijk een onderzoek opstarten. Het slachthuis in Zele riskeert een boete tot 12.000 euro en een celstraf van een half jaar.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.