Franse paard Tyquaveron overleeft koerse niet

Franse paard Tyquaveron overleeft koerse niet

GAIA informeert
28 augustus 2013

Het Franse paard Tyquaveron liep gisteren tijdens de Grote Steeple Chase van Vlaanderen op Waregem Koerse een breuk van het opperarmbeen op. Dat gebeurde op de Ierse berm. Het 6-jarige Franse paard werd geëuthanaseerd. Ook vorig jaar werd een paard geëuthanaseerd na een val in de aanloop naar de Ierse berm.

De Ierse berm is een erg zware en gevaarlijke hindernis en is daarom al lang een doorn in het oog van de dierenrechtenorganisatie. Ook aan de Open Ditch, een andere erg gevaarlijke hindernis, kwamen drie paarden zwaar ten val.

GAIA-directeur Ann De Greef reageert aangeslagen: "Dit is het tweede dode paard op rij op Waregem Koerse. We hopen dat de organisatoren dit niet zullen afdoen als een gewoon ongeluk 'dat bij de rennen hoort' maar bereid zijn de oorzaken ernstig te willen onderzoeken en de nodige aanpassingen te doen."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.