Federaal parlement bant foie gras van menu

Federaal parlement bant foie gras van menu

Resultaat
04 februari 2015

Vanaf nu wordt er geen foie gras meer geserveerd in de restaurants of op recepties van het federaal parlement. Dat heeft het Bureau van de Kamer vandaag beslist. Eind vorig jaar schrapten ook al het Vlaamse parlement en de provincie Limburg foie gras van het menu. "Hopelijk volgen nu snel het Waalse en het Brusselse parlement", aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

GAIA prijst het federaal parlement en de initiatiefnemers voor dit diervriendelijke signaal. De beslissing om foie gras te bannen van het menu van het federaal parlement komt er naar aanleiding van een brief van Kamerlid Yoleen Van Camp (N-VA) en N-VA-fractievoorzitter Hendrik Vuye, gericht aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke. Daarin hadden ze hem op 13 januari al verzocht om geen foie gras meer te serveren.

Voorbeeldfunctie

Het federale niveau volgt het voorbeeld van het Vlaamse, waar foie gras eind vorig jaar van het menu werd gehaald. Hetzelfde geldt voor de provincie Limburg. "Nu is het aan het Waalse en het Brusselse parlement om foie gras van hun menu te bannen", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "Want ook zij hebben hier een voorbeeldfunctie te vervullen."

Intussen blijft GAIA ijveren voor een wettelijk verbod op het dwangvoederen van eenden en ganzen voor de productie van foie gras. Want in ons land is het nog perfect legaal om dieren onder dwang te voederen tot hun lever 10 keer groter is geworden dan normaal.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.